Galerie Taptoe

Catherine Hunter en haar man openden op 24 april 2008 een nieuwe tentoonstellings- en ontmoetingsruimte, Galerie Taptoe, op het Oud Korenhuisplein, waar Belgische en buitenlandse kunstenaars hun werken aan een breed publiek kunnen tonen.

 

Taptoe, een doorgangsplaats in het hartje van Brussel opent haar deuren voor de liefhebbers van hedendaagse kunst, voor de toeristen en nieuwsgierige wandelaars. De twee huizen op nummer 24, 25 en 26 van het Oud Korenhuisplein werden gebouwd na het bombardement van Brussel in 1695. Tussen het klein honderdtal huizen uit deze gouden tijd werden ze volledig gerenoveerd en bieden nu onderdak aan Galerie Taptoe en aan het atelier en de woning van keramiste en beeldhouwster Catherine Hunter.

 

Het adres staat ook in de kunstgeschiedenisboeken. Daar ontstond in 1955 de eerste Galerie Taptoe, ontsproten uit de Cobra-beweging. Tal van kunstenaars stelden er hun werken tentoon: Pierre Alechinsky, Hugo Claus, Walasse Ting, Christian Dotremont, …

 

Het atelier van Catherine Hunter grenst aan Galerie Taptoe. Het waren de recentste werken van de Belgische kunstenares die tijdens de opening van de nieuwe galerie werden tentoongesteld. Alom gekend om haar kippen in keramiek maakt zij daar haar nieuwe unieke stukken gemaakt in brons of aardewerk.

Catherine en haar man zeilden drie jaar lang tussen Europa en Australië. Tijdens deze reis heeft ze met tal van kunstenaars samengewerkt en technieken en emoties gedeeld. Sommige worden uitgenodigd om tentoon te stellen in Galerie Taptoe.

 

Het atelier van de kunstenares is open voor bezoekers. Deze kunnen Catherine aan het werk zien en vragen stellen over haar technieken.