Catherine Hunter

Het atelier van Catherine Hunter, Oud Korenhuis 26,  grenst aan Galerie Taptoe. Het waren de recentste werken van de Belgische kunstenares die tijdens de opening van de nieuwe galerie in 2008 werden tentoongesteld.

Alom gekend om haar kippen in keramiek waarvan duizenden werden verkocht, werkt Catherine aan nieuwe unieke stukken in brons of aardewerk, soms met metaal of blauwe steen.

Catherine en haar man zeilden drie jaar lang tussen Europa en Australië op hun boot Vamos en hebben de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan overgestoken. Tijdens deze reis heeft ze met tal van kunstenaars samengewerkt en technieken en emoties gedeeld. Sommige worden uitgenodigd om tentoon te stellen in Galerie Taptoe.

Catherine werkt met de paperclay techniek die gedurende een ontmeoting met een Franse kunstenaar heeft ontdekt. Het past heel goed met haar poëtische en humorvolle kreaties.

Het atelier van de kunstenares is open voor bezoekers. Deze kunnen Catherine aan het werk zien en vragen stellen over haar technieken. 

 

http://www.catherinehunter.be

http://www.catherinehunter.biz